Feel good op een kaartje

Mijn oog viel op een klein doosje waarop stond ‘feel good cards’. Het bleek een soort dispenser te zijn waar je een kaartje uit kan trekken en afscheuren met een spannende of leuke opdracht erop. Plezier in je handpalm! En dat zomaar voor het grijpen in een winkeltje bij mij om de hoek van mijn werk.

Pareltjes
Het deed me denken aan een soort projectje dat ik jaren geleden eens gedaan heb. Ik  vroeg  iedereen die ik sprak: “Wat zijn je dagelijkse genietmomenten? De pareltjes waar je elke keer weer naar uit kunt kijken?”

Ik kreeg antwoorden als: “Papier in de papierversnipperaar doen.” en “Na een werkdag bij thuiskomst mijn schoenen uittrekken.”.  Of ook: “Mezelf trakteren op een latte macchiato met extra schuim op een terras in de zon.” en “In mijn eigen tuin zitten en fantaseren dat ik er met vakantie ben.”.

Leuker nog dan het krijgen van de antwoorden was het stellen van de vragen. Bij het nadenken over het antwoord verscheen er bij de ander steevast een glimlach rond de mond of ontsnapte er een, soms bijna onhoorbare, gelukzalige zucht.

Reddingsboei
Onlangs ontmoette ik iemand die dit fenomeen heel slim inzette voor zichzelf. Het leven had haar er in korte tijd flink van langs gegeven. Er was verlies en veel onzekerheid. Hoe ze dit overleefde? Ze had een reddingsboei gemaakt. Een klein kaartje, ter grootte van een creditcard. Daarop stonden 10 dingen die haar te allen tijden konden opbeuren. Ze had het altijd bij zich. Overal. Op momenten dat ze het het moeilijkst had, pakte ze haar reddingsboei te voorschijn en ging één van de dingen doen die erop stond.  

Denk eens na...
Als jij voor jezelf zo’n kaartje zou maken, wat zou je er dan zéker weten op komen te staan? Maak een wandeling? Stuur iemand een kaartje? Luister één minuut naar de geluiden om je heen? Zet je lievelingsmuziek op en dans?  Neem een voetenbad? Koop een bos bloemen voor jezelf?

Mama appelsap
Op mijn kaartje kwam sowieso “Snuif de geur op van lavendel of schapenwol” , “Bekijk vakantiefoto’s” en “Kijk naar mama-appelsap-filmpjes”.
(voor degenen die dit laatste niet kennen: google het maar eens. Ik kan er nog geen 2 minuten naar kijken zonder hardop te moeten lachen)

Sterker nog, alleen al bij de gedachte eraan word ik stukken vrolijker!

Neem contact met mij op:

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

Blogs

Froukje Wijbenga is eigenaar praktijk de bovenkamer. In haar blogs schrijft ze over kleine, dagelijkse, interessante of opvallende zaken uit haar praktijk en haar persoonlijke leven.

 

 

Slaap beter - Ga later naar bed

03 juni, 2022
‘Ik raad je aan de komende tijd later naar bed te gaan en eerder eruit te komen.’ Zei ik tegen haar. Ongelovig keek ze me aan. ‘Zodat je niet meer dan 8 uur per nacht in bed ligt’, ging ik verder. Ze kneep in haar handen. ‘oeh… Dan slaap ik vast…

Winterdip en voorjaarsmoeheid - de Bovenkamer weet raad

05 apr, 2022
Praktijk de Bovenkamer weet raad...Beste Bovenkamer, ik heb iedere winter last van een winterdip. Het begint al in november, december. Ik sleep me de dagen door en kom voor mijn gevoel pas weer tot leven als de narcissen gaan bloeien en de zomertijd…

Iedereen wordt blij van de lente

17 mrt, 2022
Ik heb nog nooit iemand horen zeggen: "Jammer, is de winter nóu alweer voorbij ?!" Iedereen wordt blij van de lente. Maar hoe komt dat eigenlijk? LichtDat heeft vooral met licht te maken.Het wordt langer licht en het licht buiten is ook feller dan…

050 - 21 12 745
froukje@praktijk-debovenkamer.nl
www.praktijk-debovenkamer.nl
Vismarkt 34a
9711 KT Groningen

Meld je aan voor de Nieuwsbrief

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

De praktijk is Geregistreerd lid van koepelorganisatie het RBCZ, beroepsvereniging NVPA en geschilleninstantie SCAG

Praktijk De Bovenkamer is geregistreerd lid van de NVPA   RCBZ   SCAG   Parktijk De Bovenkamer is partner van CSR Expertisecentrum Stress en Veerkracht