Burn-out-herstelcoaching

Wat houdt herstelcoaching in?
Allereerst stellen we vast wat er aan de hand is. Dit doen we onder andere door een intake gesprek en het invullen van een vragenlijst. Ik werk daarbij volgens de CSR-methode.

CSR-methode Bij de burn-out-herstelcoaching gebruiken we onder meer de CSR-methode. CSR is de afkorting van Continual Stress Reduction.  

Bewezen effectief Het is een bewezen effectieve methode die erop gericht is eerst het lichamelijk herstel te bevorderen om daarna te gaan werken aan de persoonlijke effectiviteit, zelfmanagement en re-integratie. We werken met heldere informatie en opdrachten die je thuis kunt uitwerken om je herstel te bevorderen. Het CSR-centrum heeft onderzoek gedaan naar de effecten van de methode.
De resultaten staan beschreven in hun whitepaper. Lees meer over de resultaten van dat onderzoek
Praktijk de Bovenkamer - Burn out herstelcoaching 
Fase 1: lichamelijk herstelHet is niet gemakkelijk te erkennen dat je (tijdelijk!!) op de reservebank moet plaats nemen omdat je te lang te hard door bent gegaan. Of dat het leven je meer te verwerken heeft gegeven dan je aankon.

Fase 2: Verstandig opbouwen Na een pas op de plaats gaan we kijken naar jouw leven: wat is verstandig om (weer) te gaan doen? Wat moet je nog even laten? Dit is voor iedereen verschillend. Zo ligt voor de één het accent op re-integratie op het werk, bij de ander gaat het meer over de taken en verplichtingen thuis. Hoe dan ook bouwen we aan een nieuwe balans.

Fase 3: Jouw nieuwe patronen In de laatste fase krijgen we meer en meer aandacht voor jouw eigen patronen. Sommigen daarvan hebben je de burn-out gebracht, maar hoe verander je die? Anderen zijn juist waardevol gebleken en treden in je herstel meer naar de voorgrond. Hoe kun je deze duurzaam versterken? Daar kijken we samen naar.

Jij en de mensen om je heen
Herstelcoaching gaat niet alleen over jou, maar ook over het betrekken van mensen die je daarbij kunnen helpen en die dicht bij je staan.

Je partner mag mee Als je een partner hebt, is het belangrijk dat die ook snapt wat er in je omgaat. Hij of zij heeft misschien vragen of verwachtingen. Het is belangrijk dat hij/zij begrijpt wat er met je is en wat je nodig hebt. Daarnaast is het belangrijk om oog te hebben hoe het voor hem/haar is om een partner te hebben die tijdelijk minder kan dan voorheen. In dat geval kunnen jullie eens samen naar een sessie komen. Dat kan heel verhelderend werken.

Contact werkgever Ook kan ik je indien nodig ondersteunen en adviseren in je contact met de werkgever, je leidinggevende en je bedrijfsarts.  

050 - 21 12 745
froukje@praktijk-debovenkamer.nl
www.praktijk-debovenkamer.nl
Vismarkt 34a
9711 KT Groningen

Meld je aan voor de Nieuwsbrief

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

De praktijk is Geregistreerd lid van koepelorganisatie het RBCZ, beroepsvereniging NVPA en geschilleninstantie SCAG

Praktijk De Bovenkamer is geregistreerd lid van de NVPA   RCBZ   SCAG   Parktijk De Bovenkamer is partner van CSR Expertisecentrum Stress en Veerkracht