Over de Bovenkamer - Froukje Wijbenga

Frofoto Froukjeukje Wijbenga, coach en psychosociaal therapeut In 1993 is zij afgestudeerd aan de hbo-opleiding voor creatieve therapie. Zij is haar carrière gestart als kindertherapeut in het speciaal onderwijs. Toen ze in 2008 haar opleiding tot NLP-coach afrondde, was ze zo enthousiast over de mogelijkheden dat ze haar eigen praktijk startte. Daar wilde ze graag met volwassenen gaan werken: mensen die zelf hun eigen hulpvraag kunnen formuleren en zelf de regie hebben over hun eigen ontwikkelingsproces. Dat vindt ze nog steeds erg belangrijk in haar werk. Al snel specialiseerde ze zich in haar praktijk voor hulp aan mensen met spanningsklachten (zoals bijvoorbeeld burn-out en overspannenheid) en slaapproblemen. Ze houdt ervan om mensen snel en praktisch te kunnen helpen. Slaapproblemen zijn met een aantal intensieve maar redelijk simpele aanpassingen vaak goed te verhelpen. Datzelfde geldt vaak voor stressklachten. 

"Slaap en stress zijn ontzettend interessante en leuke onderwerpen, waar je nooit over uitgeleerd raakt. Dat vind ik super interessant. "

Over zichzelf schrijft Froukje:

Als moeder van twee dochters en eigenaar van een praktijk heb je veel ballen in de lucht te houden. Dat gaat niet altijd gemakkelijk. Er zijn zoveel leuke dingen te doen! Zelf alles weten over stress maakt niet dat je nooit in die valkuil trapt.

Bovendien deelt het leven soms rake klappen uit. Zo verloor ik 7 jaar geleden één van mijn beste vriendinnen aan zelfdoding. Het was een intens zware tijd, ik heb daar nog heel erg lang last van gehad. Twee jaar erna kreeg mijn partner een burn-out. Ook dat heeft zijn tol geëist en ik ben lange tijd niet in staat geweest om energie over te houden voor leuke dingen. Voor een beetje losjes leven. Inmiddels heb ik weer voldoende energie over voor mijn cliënten, voor de praktijk en voor het maken van plezier. 

Ik wandel graag, maak muziek, soms een voorstelling. Ik houd van bewegen en vooral van onder de mensen zijn. 

 

050 - 21 12 745
froukje@praktijk-debovenkamer.nl
www.praktijk-debovenkamer.nl
Vismarkt 34a
9711 KT Groningen

Meld je aan voor de Nieuwsbrief

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

De praktijk is Geregistreerd lid van koepelorganisatie het RBCZ, beroepsvereniging NVPA en geschilleninstantie SCAG

Praktijk De Bovenkamer is geregistreerd lid van de NVPA   RCBZ   SCAG   Parktijk De Bovenkamer is partner van CSR Expertisecentrum Stress en Veerkracht