Over de Bovenkamer - medewerkers

Praktijk de Bovenkamer bestaat uit coach en therapeut Froukje Wijbenga, aangevuld door psycholoog en slaap-deskundige Monique Nederstigt. 

Frofoto Froukjeukje Wijbenga, coach en psychosociaal therapeut In 1993 is zij afgestudeerd aan de HBO opleiding voor creatieve therapie. Zij is haar carrière gestart als kindertherapeut in het speciaal onderwijs. Toen ze in 2008 haar opleiding tot NLP coach afrondde, was ze zo enthousiast over de mogelijkheden dat ze haar eigen praktijk startte. Daar wilde ze graag met volwassenen gaan werken: mensen die zelf hun eigen hulpvraag kunnen formuleren en zelf de regie hebben over hun eigen ontwikkelingsproces. Dat vindt ze nog steeds erg belangrijk in haar werk. Al snel specialiseerde ze zich in haar praktijk voor hulp aan mensen met spanningsklachten (zoals bijvoorbeeld burn-out en overspannenheid) en slaapproblemen. Ze houdt ervan om mensen snel en praktisch te kunnen helpen. Slaapproblemen zijn met een aantal intensieve maar redelijk simpele aanpassingen vaak goed te verhelpen. Datzelfde geldt vaak voor stressklachten.  "Slaap en stress zijn ontzettend interessante en leuke onderwerpen, waar je nooit over uitgeleerd raakt. Dat vind ik super interessant. "

Over zichzelf schrijft Froukje: Ik wandel graag, maak muziek, soms een voorstelling. Ik houd van bewegen en vooral van onder de mensen zijn. Als moeder van 2 dochters en eigenaar van een praktijk heb je veel ballen in de lucht te houden. Dat gaat niet altijd gemakkelijk.  Zelf alles weten over stress maakt niet dat je nooit in die valkuil trapt!

pasfoto monique nederstigtMonique Nederstigt, GZ psycholoog Sinds begin 2019 is Monique de Bovenkamer komen versterken. Zij is net als Froukje specialist in het behandelen van Slaapproblemen.
Naast haar werk in Praktijk De Bovenkamer werkt zij in een instelling waarbij ze met name patiënten met angst en/of depressie behandelt middels Cognitieve Gedragstherapie. Zij komt daar veelal slaapproblemen tegen en behandelt deze ook, naast de al lopende behandelingen. Zij heeft zich daarom ook steeds meer in dit onderwerp verdiept en gespecialiseerd. Het is bijzonder om te zien dat de klachten van angst en depressie ook fors afnemen als patiënten beter slapen: "Twee vliegen in één klap. "

Over zichzelf schrijft Monique: "Ik ben graag buiten, met of zonder hond, om te wandelen, fietsen of om te hardlopen. Ik ben gek op muziek en ben daarom ook regelmatig bij concerten of festivals te vinden. Ik lees graag en kijk Netflix. Ik slaap over het algemeen best goed maar soms ook niet. Niets menselijks is mij vreemd dus."

De hulp die Monique geeft in onze praktijk wordt niet vergoed uit de basisverzekering. 

050 - 21 12 745
froukje@praktijk-debovenkamer.nl
www.praktijk-debovenkamer.nl
Vismarkt 34a
9711 KT Groningen

Meld je aan voor de Nieuwsbrief

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

De praktijk is Geregistreerd lid van koepelorganisatie het RBCZ, beroepsvereniging NVPA en geschilleninstantie SCAG