Frisse start

frisse tegenzinTijdens de zomervakantie kom ik altijd helemaal los van alles wat moet. Dat is natuurlijk ook waar vakantie voor bedoeld is. Ik heb ontdekt dat er bij mij altijd een aantal fases zitten in dat loskomen. 

Eerst uitrusten
Veel slapen en niksen. Van al die grote plannen die ik had komt helemaal niets terecht. Ik geniet alleen maar van het niets doen en slaap lange nachten. 

Daarna komt genieten
Van de vrijheid. Niets hoeven maar wel veel mogen. Krijg ik zin in dingen aanpakken. Kasten uitmesten, grondige schoonmaak van de keukenkastjes. 

En nog weer later komt altijd een fase van mijmeren
Als vanzelf ga ik fantaseren over wat ik wil na mijn vakantie. Niks bijzonders, gewoon gebruikelijke wensen over meer ontspannen werken, nieuwe projecten om op te zetten, meer aandacht voor de kleine dingen, minder vermoeidheid (vooral in de winter), meer genieten. En al van dat dromerige.

Meestal doe ik daar niets mee en vervliegen alle voornemens en dromen wanneer de waan van de dag weer begint. Maar omdat dat ieder jaar al gebeurt, heb ik bij thuiskomst iets nieuws gedaan.

Year Compass
Ik had nog een ‘year compass’ liggen. Een inspirerend gidsje (eigenlijk bedoeld voor de jaarwisseling) dat je gemakkelijk uit kunt printen. Eigenlijk een schrijfopdracht. Je sluit het ene jaar af en je blikt vooruit naar het volgende. En (gratis!) te downloaden. Dus: boekje geprint, pen klaar gelegd, koffie ingeschonken, muziekje aan. Aan de slag.   

Afgelegde route
Het boekje laat je onder meer nadenken over de grootste les die je het afgelopen jaar geleerd hebt (dat piekeren en je druk maken écht nóóit helpen), over waar je het meest trots op bent (op mijn meiden, mijn nieuwe website) en over dingen als wie je de grootste dienst hebt bewezen (kon ik ècht, ècht niet bedenken…).

Richting kiezen
En vervolgens denk je na over het komend jaar. Wat je verwacht. Wat je wilt. Waar je van droomt (meer rust in het werk, nu eindelijk eens dei nieuwe vloerbedekking in mijn praktijkruimte) en waar je doelen liggen.

Ik zit vol met goede voornemens en mooie doelen. En ik heb ze ook nog opgeschreven in mijn boekje. Nu nog regelmatig checken of ik nog op de juiste route ben…

Hier vind je de gratis download van het year compass. https://yearcompass.com/

Neem contact met mij op:

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

050 - 21 12 745
froukje@praktijk-debovenkamer.nl
www.praktijk-debovenkamer.nl
Vismarkt 34a
9711 KT Groningen

Meld je aan voor de Nieuwsbrief

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

De praktijk is Geregistreerd lid van koepelorganisatie het RBCZ, beroepsvereniging NVPA en geschilleninstantie SCAG

Praktijk De Bovenkamer is geregistreerd lid van de NVPA   RCBZ   SCAG   Parktijk De Bovenkamer is partner van CSR Expertisecentrum Stress en Veerkracht